Een loyaliteitsprogramma is een gestructureerde marketing-inspanning die loyaal koopgedrag beloont en bevordert met als doel het marktaandeel en de winst van een bedrijf te vergroten. Het is de bedoeling om de klant te binden en te stimuleren om vaker geld uit te geven.

Deelnemende klanten krijgen doorgaans een spaarpas. Andere termen zijn klantenkaartpuntenkaart of clubkaart: een plastic kaart of pas, meestal ter grootte van een creditcard. Vaak wordt een spaarsysteem gehanteerd, elektronisch of met zegels die op een spaarkaart worden geplakt, waarbij evenredig aan de besteding punten gespaard kunnen worden. Deze zijn soms gratis, soms moet er voor betaald worden. Met de punten kan geld worden verkregen, of, met of zonder bijbetaling, een artikel.

M-S-G kan een hele mooie exclusieve collectie samen stellen voor u organisatie.                                                                                                                                Alles begint ongeveer met minimaal 2000 artikelen per item.

voor meer info info@m-s-g.nl


Beach

Basketbal

Voetbal

Darts

Dartborden

Tassen

Pleisters

Honkbal

Mutsen

Visartikelen

Fitness

Spelletjes